Schüssler féle ásványi sókkal a gyönyörű bőrért

jún 6, 2020

Natúrkozmetikum

Talán csak a legtudatosabb vásárlók vannak tisztában azzal, hogy milyen terméket is vásárolnak pontosan, amikor egy natúrkozmetikum kerül a kosarukba… Érdemes hát tisztázni azokat a jellemzőket, kritériumokat és tudnivalókat, amelyek rendre felmerülnek a natúrkozmetikumokkal, így a Schüssler termékeivel kapcsolatban is.

MIK IS AZOK A NATÚRKOZMETIKUMOK?

Natúrkozmetikumoknak nevezzük azokat a kozmetikai termékeket, amelyek természetes összetevőkből állnak. Ezek között lehet növényi és állati összetevő egyaránt, de utóbbi csak élő állatból származhat (például méhviasz). A natúrkozmetikumok tartalmazhatnak mesterséges úton előállított kémiai összetevőket, de ezek nem lehetnek károsak a bőrre és az egészségünkre. Nem natúrkozmetikumról van szó azonban, ha a termék kőrolajszármazékot, parabént, szilikont vagy más szintetikus vegyületet tartalmaz.

A Schüssler Natur CosMEDics termékei 100%-ban natúr formulájúak, tehát természetes hatóanyagokra épülnek, minősített összetevőkből állnak, és nem tartalmaznak parabént, kőolajszármazékot, mesterséges színezéket és vegyi úton előállított illatanyagot sem.

AZ ECOCERT MINŐSÍTÉSRŐL

A Schüssler natúrkozmetikumok összetevői ill. alapanyagai Ecocert minősítéssel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy az összetevők minőségét, természetes eredetét és a gyártási folyamatokat tanúsítvány igazolja. Az Ecocert egy nemzetközileg elismert, és számos országban alkalmazott biominősítés, amely a kozmetikumok összetételét és természetes ökológiai minőségét vizsgálja. Szigorú kritériumai előírják többek között, hogy a termékben lévő nyersanyagoknak megújuló forrásból kell származniuk, valamint környezetbarát és kíméletesen módon kell feldolgozni azokat. Azt is ellenőrzik, hogy a kozmetikumoknak GMO-któl, parabénektől, fenoxietanoltól, nanorészecskéktől, szilíciumtól, PEG-től, szintetikus illatanyagoktól és színezékektől, valamint állati termékektől (kivétel, amit maguk az állatok termelnek, pl. méz, tej) mentesnek kell lenniük.

MIBEN MÁSOK A SCHÜSSLER NATÚRKOZMETIKUMOK TERMÉKEI?

A hagyományos kozmetikai termékek, és a natúrkozmetikumok is direkt módon viszik be a bőrbe a különböző̋ anyagokat, azaz a bőr helyett dolgoznak. Ezzel az az alapvető probléma a legtöbb esetben nem szűnik meg, csupán mankót nyújtanak a bőr számára, tehát helyette dolgoznak.
A Schüssler kozmetikumok alkalmazásánál nem az az elsődleges cél, hogy a bőrt kívülről lássuk el bizonyos anyagokkal, épp ellenkezőleg! A Dr. Schüssler- féle terápiás rendszer az információs terápia vagy más néven, ingerterápia elvén működik. Ez annyit jelent, hogy a Schüssler ásványi anyagok nem helyettesítő terápiát folytatnak, hanem – mint egy építésvezetőhöz hasonlóan – irányt mutatnak szervezetünknek, bőrünknek, hogy mit kell tennie az ideális egyensúlyi állapot kialakításához és megtartásához. Azaz: a Schüssler natúrkozmetikumokban lévő biokémiai ásványi anyagok a megfelelő felszívódási és beépülési folyamatokat irányítják az ideális sejtműködés mellett.
Natúrkozmetikumainkban lévő Schüssler-féle ásványokkal tehát ösztönzést adunk a bőrünknek egészséges működési folyamatainak visszaállításához és megtartásához. Több hónapos alkalmazásuk során a Schüssler kozmetikumok úgy viselkednek, mint a bőr tanítói: megmutatják, hogy a megfelelő hiányállapotokat hogyan tudja bőrünk önerőből rendezni.

A DR.SCHÜSSLER-FÉLE SÓKRÓL RÖVIDEN

Dr. Wilhelm Schüssler német származású orvos fejlesztette ki 1873-ban azt az ásványisó-terápiát, mellyel a szervezetben jelenlévő 12 féle esszenciális só sejtszintű információs hatását hiányállapot esetén energetikailag, az információ szintjén pótolni lehet. A homeopátia elvén alapuló technikával létrehozta az ún. Schüssler-féle sószereket, melyek a sók sejten belüli hiányállapotának ingerterápiával való biokémiai megszüntetését, illetve az anyagcsere egyensúly visszaállítását segítik elő.
Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek, azt az illető életkora, neme, egészségi állapota, és a fizikai aktivitása is befolyásolja. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet.
A Schüssler Natur CosMEDics termékeiben 8 különböző, Schüssler receptje alapján megalkotott biokémiai sót használunk, 100%-ban natúr alapú krémekben, kozmetikumokban.

MIT TUDNAK „MÉG PLUSZBAN” A SCHÜSSLER NATÚRKOZMETIKUMOK?

  • Csak a mi kozmetikumainkban találhatóak meg a Schüssler által kifejlesztett ásványi anyagok, amelyek sejt-, illetve szöveti szinten képesek hatni.
  • Termékeink egyedi formulái biztosítják, hogy ezek az ásványi sók a bőrön keresztül felszívódva ott hassanak, ahol szükség van rájuk.
  • Termékeinket, és azok összetevőit sem teszteljük állatokon, és ez a jövőben is így marad.
  • Minden termékünk hipoallergén, vagyis az érzékeny bőrűek számára is remek alternatíva lehet bőrproblémáik megoldásában.
  • Rövid távú célunk, hogy minden termékünk vegán formulával készüljön – kozmetikumaink jelentős része már vegán, ezeket a termékeket logóval jelöljük.
  • Minden termékünk magyar fejlesztésű és hazai gyártású.

Itt találod a termékeket: https://egyrezoldebb.hu/termekkategoria/schussler-naturkozmetikumok/